Batteritid

10 tips der nemt forlænger batteritiden på din iPhone

Vores mobiltelefon bliver en større og større del af vores hverdag. Vi modtager opkald, mails og beskeder igennem den. Derfor er der ikke meget, der er mere frustrerende end, når telefonen melder 10% strøm tilbage, men du står stadig og venter på et vigtigt opkald, en vigtig mail eller måske en besked fra børnene om hvor de er taget hen efter skole.

Du bliver derfor lettere bekymret ved tanken om at du inden længe, ikke kan modtage det vigtige opkald, fordi din iPhone løber tør for strøm, og du først kan lade op, når du igen er hjemme – Det er den ultimativt værste situation at stå i som iPhone, eller SmartPhone, ejer!

For at du ikke skal ende i samme situation igen, har vi herunder samlet en liste med vores 10 bedste tips og råd til, hvordan du nemt kan forøge batteritiden for din iPhone. Udover at få mere batterilevetid får du med disse tips måske også kendskab til nogle funktioner, du ikke vidste, din telefon havde.

Forlæng batteritiden med disse 10 tips


1. Begræns hvor meget strøm din skærm anvender


Skærmen på din iPhone er en rigtig strømsluger. Telefonen bruger omkring 30% mere strøm når skærmen er på 100% lysstyrke end når den er på 50% Der er altså her rig mulighed for at spare strøm, hvis du står i en situation, og gerne vil klemme et par ekstra minutter ud af din iPhones batteri. Vælger du manuelt at sænke lysstyrken på din telefon, skal du huske at slå automatisk lysstyrke fra, så din telefon ikke vælger at hæve lysstyrken, fordi den synes du har brug for det.

skærm og lysstyrke

Forøg batteritiden ved at justere lysstyrken


Sådan slår du det fra:
 

1. Tryk på indstillinger
2. Find skærm og indstillinger
3. Slå automatisk lysstyrke fra.

Du kan endvidere også ændre låse-indstillingerne for at spare en smule batteri.

Sådan slår du det til:

1. Find Generelt
2. Find Automatisk Lås

3. Vælg den laveste indstilling

I iOS 9 er 30 sekunder er den laveste indstilling, du kan vælge. Når du ikke aktivt bruger telefonen, vil skærmen slukkes efter 30 sekunder, så du sparer strøm. Derudover kan du forsøge at gøre til vane altid, at trykke på tænd/sluk knappen, når du er færdig med at bruge telefonen. Dette vil straks slå skærmen fra, så behøver du ikke vente på den automatiske låse funktion.


2. Flyfunktion

Din iPhone bruger som udgangspunkt størstedelen af batteritiden på antennen, på hele tiden at søge efter enten mobil netværk (3g/4g), Wi-Fi eller på at finde den telefonmast der sender det stærkeste signal ud. Skal du kun bruge din telefon til at se film eller høre musik, kan det derfor være en god ide at slå Flyfunktion til. Med denne funktion slukker telefonen for antennen og du kan derfor hverken modtage opkald eller beskeder. Er du ved et kendt Wi-Fi netværk kan du stadig tilslutte dig dette, og surfe på nettet imens telefonen sparer batteritiden ved at være på Flytilstand.

flyfunktion

Forøg batteritiden ved at flå flytilstand til


Sådan slår du det til:

1. Tryk på Indstillinger
2. Find Flyfunktion og slå den til
3. Find Wi-Fi og slå det til hvis du skal bruge det.

3. Sluk for Wi-Fi

Din telefon bruger batteri på forskellige ting, og en af dem er hele tiden at søge efter det stærkeste Wi-Fi signal. Så er du på farten og bruger du kun dit 3/4G mobile netværk så er der gratis strøm at hente, ved at slukke for Wi-Fi funktionen. Du kan altid tænde for den når du kommer til et kendt netværk så du ikke skal bruge den sparsommelige data fra dit mobil abonnement.

wifi

Slå dit Wi-Fi fra når du benytter 3G/4G


Sådan slår du det fra:

1. Find Indstillinger
2. Vælg Wi-Fi
3. Slå Wi-Fi fra

Bonus tip:
Du kan også gøre det omvendt og slukke for 3/4G mobil netværk hvis du kun skal bruge Wi-Fi

4. Sluk for Bluetooth

Ligesom med Wi-Fi funktionen bruger din iPhone en masse strøm på at søge efter et bluetooth signal hvis denne funktion er aktiveret. Bluetooth signalerne er for det meste svagere end Wi-Fi og telefonen skal derfor bruge endnu mere strøm på at søge efter disse. Du kan hurtigt se om Bluetooth funktionen er aktiveret på din telefon. Det er et lille ikon oppe i højre hjørne. Bluetooth bliver ofte aktiveret efter en ny opdatering.

bluetooth

Slå din Bluetooth funktion fra, når du ikke benytter den


Sådan slår du det fra:

1. Find Indstillinger
2. Vælg Bluetooth
3. Slå Bluetooth fraitiden

5. Vibration

En måde du kan spare en lille smule batteri, er ved at slukke for vibrations funktionen på din telefon. Du kan vælge både, at gøre det for din telefon når den er på lydløs, og når den ikke er. Du skal dog være opmærksom på, at vælger du at slukke for vibration, når din telefon er på lydløs er det kun lyset i skærmen der indikerer, at du har modtaget en besked eller et opkald.

vibrer ved opkald-lydløs

Der er lidt strøm at spare ved at slå vibration fra


Sådan slår du det fra:

1. Tryk på Indstillinger
2. Vælg Lyde
3. Slå Vibration ved opkald og ved lydløs fra alt efter behov.

6. Begræns bevægelighed og animationer

En af de smarte funktioner der blev introduceret i iOS 7 var baggrunde der bevæger sig, når du bevæger og drejer din iPhone. Effekten har Apple døbt Parallax, og gør at dine apps ser ud som om de ikke ligger på baggrunden, men nærmest i stedet svæver over den. Det er en lille effekt man sjældent lægger mærke til, men den bruger en del strøm, da den hele tiden tjekker accelerometeret for bevægelse. Effekten gør også at når du trykker på en app eller en app-mappe, ser det ud som om den åbner sig op – Igen, en effekt der bruger meget strøm, og som udelukkende er der for den cool effekt!

formindsk bevægelse

Ikke en funktion du lægger mærke til – så hvorfor ikke slå den fra?


Sådan slår du det fra:

1. Find Indstillinger
2. Find Generelt
3. Find ‘Formindsk bevægelse’ og slå det fra b

7. Lokalitetstjenester

Din iPhone’s apps holder hele tiden øje med, hvor du befinder dig, igennem lokalitetstjenester. Denne funktion kan virkelig dræne batteritiden for din telefon. Slår du alle lokalitetstjenester fra, kan du med god grund ikke bruge telefonens GPS funktion mm. men du kan også med fordel vælge at slå funktionen fra for enkelte apps som du ikke bruger, her betyder det ikke så meget, og du får stadig et ordentligt batteriboost.

lokalitetstjeneste

Slå den helt fra – eller kun for de apps du ikke benytter


Sådan slår du det fra:

1. Find Indstillinger
2. Find ‘Anonymitet’
3. Tryk lokalitetstjenester

4. Slå lokalitetstjenester fra, eller blot for de apps du ikke behøver.

8. Hej Siri

Din iPhone har en funktion, der hedder “Hej Siri” – funktionen gør at du ved at: tage telefonen op til øret og sige “Hej Siri”, aktiverer Siri, du behøver altså ikke trykke på din telefon. Denne funktion er ganske smart hvis man hyppigt bruger Siri funktionen. Hvis man ikke gør, bruger telefonen unødig strøm på hele tiden at skulle registrere om du siger frasen “Hej Siri” derfor kan du med fordel slukke for denne funktion og spare batteriet.

hej siri

Igen en smart funktion – men ikke nødvendig


Sådan slår du det fra:

1. Tryk på Indstillinger
2. Find generelt
3. Find Siri
4. Slå Hej Siri fra

9. Slå Baggrunds app opdater fra

Med iOS 7 blev opdatering af apps informationer i baggrunden en mulighed, og det er som standard slået til på din telefon, så den hele tiden bruger strøm og data på at holde apps opdateret, så de hurtigst muligt er klar til brug, når du starter bestemte apps. At sørge for alting er opdateret hele tiden, bruger naturligvis masser af batteri, og du kan derfor let slå det fra – Det eneste det betyder for dig, er at du muligvis skal vente et par sekunder ekstra på at Facebook eller Twitter får indlæst samtlige posts.

opdater apps i baggrund

En meget god funktion at kende hvis du ønsker at spare strøm


Sådan slår du det fra:

1. Gå i Indstillinger
2. Find Generelt
3. Tryk på ‘Opdater apps i baggrunden’
4. Slå funktionen fra, eller vælg kun de vigtigste apps på listen

10. Slå automatisk opdatering af apps fra

Din iPhone har som udgangspunkt automatisk opdatering af apps slået til, så du ikke skal bekymre dig om, at have den seneste udgave af dine apps installeret. Det kræver dog en forfærdelig masse strøm, hele tiden at tjekke om der er kommet opdateringer, for ikke at nævne hvor meget strøm og data det bruger at hente opdateringerne ned og installere dem. Du kan slå funktionen fra, og selv vælge hvornår du vil opdatere din apps, ved at åbne App Store.

itunes og appstore

Undgå at spilde unødig strøm og data


Sådan slår du det fra:

1. Gå ind i Indstillinger
2. Åbn iTunes og App Store
3. Under automatisk overførsler kan du slå opdatering fra
 

Kender du til nogle tips vi ikke fik med, til hvordan man nemt kan forlænge batteritiden, så er du meget velkommen til at skrive dem i kommentarfeltet herunder! 

 
 
This Post Has 2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *