IPhone X, IPhone 8, IPhone 8 Plus

iPhone fest: 3 nye iPhone modeller på én dag! Det er et vildt år for Apple!

Endelig kom dagen, hvor Apple løftede sløret for iPhone 8, iPhone 8 Plus og den eksklusive iPhone X.

Dagen i tirsdags var stor for mange Apple fans, eftersom den længe ventede lanceringsfest for de nye iPhone modeller fandt sted netop i forgårs i Californien, USA. Der har de sidste mange måneder, især den sidste stykke tid, været mange rygter om de nye iPhone modeller og derfor har forventningerne til dem også været høje, specielt til den nye model iPhone X: en model som skal markere, at det er 10 år siden, at Apple blev mobilproducent. Denne model siges at være den mest revolutionerende og dyreste model i hele iPhone historien.

iPhone 8 og iPhone 8 Plus

iPhone 8Topchefen fra Apple, Tim Cook, startede med en præsentation af modellerne iPhone 8 og iPhone 8 Plus, som i alles forventninger ikke overrasker med det store forandringer. Eftersom det er en helt ny model, forholder udseendet sig uændret fra de tidligere modeller; iPhone 7 og iPhone 7 Plus. Telefonerne kommer i skærmstørrelse 4,7’’ og 5,5’’ og begge med Retina HD-skærm, hvilket siges at være en del forbedret, og dermed er den visuelle oplevelse også forhøjet. Farverne på Retina HD-skærm er mere skarpe, da skærmen kommer med indbygget True Tone, og med bedre farver. Dette resulterer i, at brugeroplevelsen på skærmen bliver mere livlig, flottere og skarpere end nogensinde før. De nye iPhone modeller kommer med en ny chip, der øger telefonens arbejdshastighed, gør det muligt for trådløs opladning samt gør det muligt for augmented reality-oplevelser.

Design og kamera

iPhone 8 Plus støvafvisendeDe store udseendemæssige forandringer på iPhone 8 er stor. Touch ID funktionen og skærmen, som de fleste er bekendt med, forbliver også uændret. Kendetegnet ved den nye iPhone 8 er forsidens og bagsidens glinsende og holdbare glas, der kommer i 3 flotte farver; space grey, sølv, og guld. En af de store forandringer skal findes i telefonens indre. Med et nyt chipset, en A11 Bionic-chip, kommer telefonen til at reagere hurtigere end før på dine kommandoer, hvilket gør brugeroplevelsen bedre end nogensinde før.

Når der er tale om kamera, har Apple udviklere ikke sparet på teknologien. iPhone 8 og iPhone 8 Plus kommer begge til at have et 12 MP kamera, der gør det muligt at tage flotte billeder af din hverdag og vigtige begivenheder. Frontkameraet har 7 MP, som betyder en del bedre selfie-kvalitet. Udviklerne hos iPhone har derudover integreret intelligens til kameraet, der vil gøre det nemmere at tage flotte og professionelle portrætter, da kamera intelligens helt automatisk vil fokusere lyset på de rigtige steder.

Specifikationer på iPhone 8

Farver: Guld, sølv, space grey
Kapacitet: 64 GB, 256 GB
Størrelse: H: 138,4 mm, L: 67,3 mm, B: 7,3 mm.
Vægt: 148 gram
Skærm: 4,7’’ Retina HD-skærm
Bagsidens kamera: 12 MP med vidvinkel- og teleobjektiv
Forsidens kamera: 7 MP
Video: 4K

Specifikationer på iPhone 8 Plus

Farver: Guld, sølv, space grey
Kapacitet: 64 GB, 256 GB
Størrelse: H: 158,4 mm, L: 78,1 mm, B: 7,5 mm.
Vægt: 202 gram
Skærm: 5,5’’ Retina HD-skærm
Bagsidens kamera: 12 MP med vidvinkel- og teleobjektiv
Forsidens kamera: 7 MP
Video: 4K

Trådløs opladning

Endelig er det ikke længere nødvendigt at bruge et opladerkabel, når iPhone 8 og iPhone 8 Plus skal lades op. Med den nye trådløse opladnings teknologi, som går under navnet Qi, er det muligt at oplade den nye iPhone trådløst. Funktionen gør, at det ikke længere er nødvendigt at have opladerkabel med rundt, og mon ikke mange cafeer, lufthavne, restauranter og hoteller kommer til at tilbyde Qi teknologi også? iPhone producenten påstår i hvert fald, at mange af stederne allerede i dag tilbyder trådløs opladning, hvilket er dejligt at vide. Dernæst nævnte Tim Cook også, at der kommer en opladerstation med navnet AirPower, der tillader dig at oplade flere Apple produkter på samme tid. Dog forventes det først at være tilgængelig på markedet næste år.

iPhone 8 vandafvisende

Vand- og støvafvisende

Glas skærmen på iPhone 8 og iPhone 8 Plus er tætbygget for at gøre telefonerne vand- og støvafvisende, men det anbefales, at man ikke tager sin telefon med ud at svømme i havet eller lignende, da iPhone modellerne kan risikere at tage skade af dette.

Pris og forudbestilling

Prisen for iPhone 8 og iPhone 8 Plus ser således ud:
– iPhone 8 64GB: 6.199 DKK
– iPhone 8 256GB: 7.549 DKK
– iPhone 8 Plus 64 GB: 7.099 DKK
– iPhone 8 Plus 256GB: 8.449 DKK

iPhone 8 og iPhones 8 Plus kan forudbestilles allerede den 15. september med en tidligst leveringsdato den 22. september 2017.

iPhone X

For 10 år siden begyndte Apple med at producere deres verdenskendte iPhone, derfor var tirsdagens presse begivenhed og lanceringen af iPhone X en stor, hvis ikke den største, aften for firmaet. iPhone X som alle har ventet på og snakket en masse om, fik i tirsdags alles opmærksomhed, da dens mange nye funktioner og flotte design blev vist frem. Telefonen differentierer sig meget fra de tidligere iPhone bl.a. pga. dens edge-to-edge 5,8’’ Super Retina-skærm.

Design

design på en iPhone XDer er tale om et helt nyt design på en iPhone, da denne eksklusive iPhone X skiller sig meget ud fra de tidligere generationer som fx iPhone 6s og iPhone 7. Først og fremmest er skærmen noget man skal vænne sig til, da den fylder hele skærmens overflade, og derudover er der ikke længere en “home”-knap på bunden af telefonens skærm. Knappen er blevet udskiftet med Face ID, hvor du låser telefonen op ved kig på skærmen. Udvalget af farverne er blevet begrænset til to forskellige farver; space grey og sølv.

Specifikationer på iPhone X

Farver: Sølv, space grey
Kapacitet: 64 GB, 256 GB
Størrelse: H: 143,6 mm, L: 70,9 mm, B: 7,7 mm.
Vægt: 174 gram
Skærm: 5,8’’ Super Retina HD-skærm
Bagsidens kamera: 12 MP med vidvinkel- og teleobjektiv
Forsidens kamera: 7 MP
Video: 4K

Trådløs opladning samt vand- og støvafvisende

Muligheden for at oplade iPhone X trådløst vil være gældende ligesom på en iPhone 8 og en iPhone 8 Plus. For at oplade iPhone X trådløst skal du have en Qi ladestation. Udover trådløs opladning, er iPhone X bygget til at kunne klare lidt støv og vand, igen ligesom iPhone 8 og iPhone 8 Plus, derfor vil det være muligt at tale i telefon, når det regner, uden en bekymring om at telefonen får vandskade. Apple anbefaler ikke, at telefonen tages med ud på en svømmetur, dykkertur eller lignende situationer.

Kamera og Face ID

iPhone X kameraMegapixel på den nye iPhone X er uændret sammenlignet med iPhone 8 og iPhone 8 Plus. Til forskel er iPhone X udstyret med et TrueDepth-kamera, hvor
sensorer gør det muligt at bruge Face ID til at låse telefonen op samt foretage godkendelser på en mere sikker måde end Touch ID. Face ID er revolutionerende indenfor smartphones, fordi den med en kompleks teknologi analyserer dit ansigt for mere end 30.000 usynlige punkter, for derefter at lave en præcis digital model af dit ansigt. Teknologien Face ID er blevet testet utallige gange for bl.a. at sikre brugeren mod misbrug af Face ID fra 3. mand fx via fotografier af ansigtet eller voksmodeller af ansigtet. Med Face ID øges brugerens sikkerhed med det dobbelte i forhold til Touch ID.

Med TrueDepth-kamera får du derudover også en sjov mulighed for at kunne gengive dit ansigtsudtryk på 12 forskellige Animoji. Animoji er emoji med indflydelse fra dit ansigtsudtryk.

Pris og forudbestilling

iPhone X kan forudbestilles fra den 27. oktober, hvorefter det er muligt at købe telefonen fra den 03. november 2017. Prisen for iPhone X, med en tilgængelig lagringsplads på 64 GB, er på 8.899 DKK. Skal du bruge en større lagringsplads, er prisen på 10.249 DKK for en 256 GB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *