PokemonGo

Månedens app: Pokémon Go!

Siden d. 16 Juli 2016 (for nogle måske endda en uges tid tidligere) har mange mennesker set verden igennem en augmented reality Pokémon verden. Spillet Pokémon Go har nemlig taget en stor del af verdens befolkning med storm. Er du en af dem, der er faldet i? Eller har du endnu ikke fået trænet en Pokémon? Ligemeget på hvilket Pokémon-level du er, kan du finde en masse nyttige tips og tricks i dette blog indlæg!

Hvad er Pokemén Go?

Det helt nye indenfor spil og apps er augmented reality, hvor man tager udgangspunkt i den virkelige verden, og placerer digitale elemente ovenpå. Det er sådan Pokémon Go er bygget op. Pokémon Go er nemlig bygget på et helt almindeligt kort (Google Maps) over hele verden. Ovenpå dette kort, har folkene bag lagt endnu et lag, der bliver synligt i spillet – nemlig det lag med alle Pokémons, pokéstops etc. Det betyder, at du både vil kunne se Google Maps – dog i nogle lidt andre farver og former – og samtidig en masse Pokémons, som dukker op forskellige steder på kortet. På den måde ved du, hvor du skal gå hen for at fange en Pokémon.

Men hvad findes der egentlig af forskellige elementer i spillet?

Pokémons

Det vigtigste ”element” må nok være alle de Pokémons, der er med i spillet. Det er dem det går ud på at fange og træne.

PikachuDer er mange forskellige Pokémons med i spillet (i alt 142 i Danmark), nogle er mere sjældne end andre, men det gælder egentlig bare om at fange dem alle sammen (Gotta Catch Em All!). Hver Pokémon vil dukke op et bestemt sted på et bestemt tidspunkt i et bestemt interval, og så er det op til en selv at finde og fange den.

Det kan eksempelvis være en Pikachu, der er dukket op ved Musikhuset i Århus. Denne Pikachu vil nu være der i cirka 15 min., inden den forsvinder igen. Det betyder altså, at du sagtens kan fange Pikachu selvom ham/hende ved siden af dig også lige har gjort det.

Pokémonen dukker først op på din skærm, når du er meget tæt på den, derfor bliver man nødt til at gå rundt for at lede efter den. Du har dog en hjælpe indikator i bunden i højre side af din skærm, som fortæller dig hvilke Pokémons, der er i nærheden. Den hjælper også til med at fortælle dig, hvilken Pokémon du er tættest på.

XP

XP får du hver gang du fanger en Pokémon. Det giver 500 XP at fange en ny Pokémon du ikke har set før, og 100 XP for hver Pokémon, du fanger. Herudover får du også XP for at ramme din Pokémon godt, når du kaster en Poké Ball.Pokémon Go XP

XP’en er delt op således:

 • Ny Pokémon: 500 XP
 • Eksisterende Pokémon: 100 XP
 • Curve Ball: 10 XP
 • Nice Ball: 10 XP
 • Great Ball: 50 XP
 • Excellent Ball: 100 XP

Herudover kan du også få XP, når du udvikler din Pokémon og når du besøger Pokéstops.

Evolve

En Pokémon findes oftest i 2 eller 3 levels. Level 1 er den mest normale Pokémon, og level 2 og 3 er så dens udvikling. Du kan finde alle levels af en Pokémon ude i verden, men du kan også hjælpe det lidt på vej ved selv af udvikle din level 1 Pokémon.

For at udvikle en Pokémon har du brug for Candy. Hver Pokémon har sit eget Candy, som kun passer til den og dens udvikling. Du får Candy hver gang, du fanger en Pokémon. Herudover kan du også optjene Candy, hvis du sælger nogle af dine Pokémons til professoren.

Pokémon Go EvolveEksempel:

Pokémon nummer 16 er en Pidgey. Pidgey kan udvikles til en Pidgeotto og igen til en Pidgeot. Det er helt sikkert nemmest at fange en Pidgey, og derfor kan det være en god idé at indsamle en masse af dem. På den måde kan du nemlig udvikle dem til de to andre levels (Pidgeotto og Pidgeot).

For hver Pidgey, du fanger får du 3 ”Pidgey Candy”. Du skal bruge 12 Pidgey Candy til at udvikle til en Pidgeotto – derfor skal du have fanget 4 Pidgeys for at kunne udvikle til en Pidgeotto.

Når du så skal udvilke Pidgeotto, skal du bruge 50 Pidgey Candys – du skal altså have indsamlet nogle flere Pidgeys. Her kan det også være en god idé at sælge nogle af dine Pidgeys til professoren – han giver dig nemlig 1 Pidgey Candy pr. Pidgey. Du sælger en Pokémon ved at trykke dig ind på den, du har valgt under ”Pokémon”, og trykke på ”transfer” (en grøn knap helt nede i bunden af siden).

Når du har samlet 50 Pidgey Candys, kan du udvikle din Pidgeotto til en Pidgeot. Vær dog opmærksom på, at du nu ikke længere har Pidgeotto under Pokémon – du har den dog stadig i dit Pokedex, som viser dig hvilke Pokémons, du har registreret.

Hvis du gerne vil have en Pidgeotto ind under Pokémon, skal du bruge en ekstra Pidgey + 12 Pidgey Candys, så du kan udvikle en ny.

Pokémon vs. Pokédex

Hvad er forskellen egentlig?

PokedexUnder Pokémon findes alle de ”vilde Pokémons”, du har fanget, og endnu ikke har solgt eller udviklet. Det er også disse Pokémons, du kan bruge i kamp og til træning. Hvis du sælger eller udvikler en Pokémon her, vil du miste den, og det vil ikke længere være muligt at bruge den i en kamp.

Det er også under Pokémon, du kan finde dine Eggs. Rundt omkring i spillet indsamler du nemlig forskellige Poké Eggs, som skal udklækkes. Det gør du ved at sætte dit Egg ind i en Incubator, og så ellers bare begynde at gå. Et Poké Egg bliver nemlig udklækket ved at gå.

 

Der findes 3 forskellige Eggs:

 • 2 km Egg – her skal du gå 2 km før det udklækkes. Det er det nemmeste æg, og det er derfor heller ikke altid de bedste Pokémons, der kommer ud af ægget.
 • 5 km Egg – her skal du gå 5 km før det udklækkes, og du får ofte nogle gode Pokémons.
 • 10 km Egg – her skal du gå 10 km før det udklækkes, og du kan godt glæde dig! Her bliver du nemlig ofte belønnet med en rigtig god og sjælden Pokémon.

Dit Pokédex holder styr på hvilke Pokémons, du har fanget og set. Hvis du først har fanget en Pokémon, bliver den registreret i dit Pokédex, og her vil den ikke forsvinde fra igen! Du kan altså sagtens sælge en Pokémon uden den forsvinder i dit Pokédex. Desværre kan du ikke bruge de Pokémons, du har i dit Pokédex til kamp. Dit Pokédex registrerer nemlig bare, hvilke Pokémons, du enten har haft eller set.

CP

Der står CP + et tal ud for min Pokémon – hvad betyder det?Eevee

CP står for Combat Power, og det viser, hvor god en Pokémon er i kamp. CP kan forstærkes når du udvikler din Pokémon. Herudover er der også en større chance for at finde Pokémons med et højt CP tal, hvis du er i et højt level.

Du kan også bruge Stardust til at forbedre en Pokémon. Her vil Pokémonen ikke blive udviklet – den vil blot blive forbedret til sit max potentiale. Jo højere level du er i som Poké-træner, jo højere kan du forbedre dine Pokémons.

Stardust får du, hver gang du fanger en Pokémon. Der er ikke noget bestemt Stardust til hver Pokémon – her deler alle Pokémons bare det Stardust, du har indsamlet. Nu er det op til dig at vælge, hvilke Pokémons, du vil bruge dit Stardust på. Det er forskelligt, hvor meget Stardust hver Pokémon kræver til at blive opgraderet, og der skal ofte flere omgange til før din Pokémon opnår sit max potentiale.

Pokéstops

PokestopPokéstops dukker op mange forskellige steder, og de er oftest placeret på kortet sammen med noget kulturelt – for eksempel en kirke, en statue, en skole, etc. Når du besøger et Pokéstop kan du få en masse forskellige ting, du kan bruge til at fange og træne Pokémons med. Du får tingene ved at trykke dig ind på et Pokéstop og dreje det. Du skal dog være opmærksom på, at efter du har drejet et Pokéstop, går der et par minutter inden du kan dreje det igen. Dette indikeres ved at Pokéstoppet bliver lilla – hvis det er muligt at dreje det, er det blåt.

 

Du kan få mange forskellige ting, når du drejer et Pokéstop:

Potion

Når du bruger din Pokémon i kamp imod andre Pokémons kan den risikere at blive såret og miste HP (hit point). Uden HP er din Pokémon svag og kan ikke kæmpe. For at give din Pokémon ny HP skal du bruge en Potion. Potions findes i 3 forskellige niveauer – nemlig en almindelig Potion, en Super Potion og en Hyper Potion. Det er også forskelligt hvor mange HP hver Potion giver:Potion

 • En almindelig Potion giver 20 HP
 • En Super Potion giver 50 HP
 • En Hyper Potion giver 200 HP

Potions kan fås ved Pokéstops, samt når man kommer op i level.

 

Revive

Hvis en Pokémon har tabt en kamp, kan den ikke længere bruges, og du har brug for at Revive (genoplive) den før den kan kæmpe igen. Pokémonen dør ikke, men den kan ikke bruges, før du har brugt en Revive på den.

 

Lucky egg

Et Lucky egg giver dig dobbelt XP i 30 minutter. Det er derfor en god idé at bruge et Lucky egg, når du har fået indsamlet en masse Pokémons, som du skal have udviklet. Det giver nemlig 500 XP at udvikle en Pokémon (så 1000 XP, hvis du bruger et Lucky egg, og så kommer du hurtigere i et højere level).

Lucky egg kommer først ind i spillet, når du er kommet i level 8.Incense

 

Incense

Bruger du en Incense, tiltrækker du Pokémons hen imod dig i 30 min. En Incense gælder kun for dig – og den følger dig, lige meget hvor du går hen i de 30 min. den er aktiveret. Hvis du har aktiveret en Incense omkring dig, dukker der en Pokémon frem for enten hver 5 min. eller hver ca. 200 meter.

 

Poké Ball

Poké Balls er de ikoniske røde og hvide bolde fra alle Pokémontegnefilm. Disse Poké Balls er de almindelige, og det er dem, du starter med. Det er også dem, du finder flest af rundt omkring ved Pokéstops.

Der findes også 2 andre former for Poké Balls, nemlig Great Balls og Ultra Balls. De er bedre end en almindelig Poké Ball, men kommer først med ind i spillet i de høje levels.

 

Lure Module

Et Lure Module gør det samme som en Incense – her er det blot et Pokéstop, du kan sætte den på. Det gør, at Pokémons bliver tiltrukket til et bestemt Pokéstop i 30 min. og alle der er i nærheden af Pokéstoppet ser nu disse Pokémons.

 

Razz Berry

Hvis du skal fange en Pokémon med et højt CP tal, kan det være en god idé at give den et Razz Berry – det gør nemlig Pokémonen glad, og dermed også nemmere at fange.Razz Berry

 

Eggs

Det er igennem Pokéstops, man kan indsamle æggene, som er nævnt længere oppe. Man kan max. have 9 æg – herefter skal man udklække et æg for at kunne få et nyt. Det er helt tilfældigt, om man får et 2, 5 eller 10 km æg.

 

Egg Incubator

For at kunne udklække et æg, skal man bruge en Incubator. Til at starte med har du 1 Incubator, som kan bruges uendelige gange. Du kan dog kun udklække 1 æg ad gangen pr. Incubator. Du kan dog få ekstra Incubators, når du kommer op i levels – disse Incubators kan dog kun bruges 3 gange, og så forsvinder de igen.

Det er muligt at have gang i lige så mange æg, som man har Incubators.

Gyms

TeamEt Gym er der, hvor du kan træne og kæmpe med din Pokémon. Du kan finde Gyms i 3 forskellige farver – nemlig de 3 farver, der også er af hold. Rød, blå eller gul (du bliver bedt om at vælge hold, når du kommer i level 5).

Herfra findes der 2 scenarier:

Scenarie 1: Er et Gym samme farve, som det hold, du er på? Så kan du sætte en af dine Pokémons op til at ”beskytte” Gymmet, så et af de andre hold ikke overtager det. Hvis du sætter en Pokémon på et Gym, kan du ikke bruge den andre steder (imens den er på Gymmet).

Når du har en Pokémon sat i et Gym, bliver den stærkere, fordi den kæmper – taber den en kamp, bliver den dog smidt væk fra Gymmet igen, og du skal nu redde den ved at bruge en Revive og en Potion.

Herudover optjener du også Coins – alt afhængig af, hvor mange og hvor længe, du har Pokémons sat op til Gyms. Coins kan du bruge i shoppen, hvor du kan købe ekstra Pokéballs, Lures, en større taske, etc.

Du kan også træne din Pokémon, så den bliver klar til kamp.

 

Scenarie 2: Er et Gym en anden farve end det hold, du er med på, kan du vælge at kæmpe imod de Pokémons, der er koblet på Gymmet. Vinder du kampen, kan du overtage dette Gym, og sætte din egen Pokémon på – på den måde skifter Gymmet farve til dit hold!

 

Sådan angriber du

Når du kæmper i et Gym er der to måder du kan angribe den anden Pokémon på. Din Pokémons normale angreb laver du ved at trykke på den forsvarende Pokémon. Du kan angribe ca. en gang i sekundet, så den bedste taktik er at trykke så hurtigt du kan. Efter lidt tid kan du også udføre din Pokémons special angreb. Det gør du ved at holde fingeren inde på den forsvarende Pokémon et øjeblik. Det laver mere skader at lave special angrebet, men tager også lidt mere tid.

 

Sådan undviger du

Du kan også undvige den forsvarende Pokémons angreb, hvilket især er godt hvis den laver sit special angreb. Det gør du ved at swipe til en af siderne hen over skærmen. Så hopper din Pokémon til siden, og hvis du er heldig undgår du et eller afgørende angreb, og kan selv angribe tilbage.

Til sidst er der bare tilbage at sige: GOD JAGT!

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *